Достапни линкови

Туркменистан ја укинува продажба на цигари


Во Туркменистан од февруари веќе не може легално да се купат цигари. Стопирањето на продажбата на тутун во државните продавници доведе до бум на купувањето цигари на црно. Претседателот Бердимухамедов сака до 2025 целосно да ги забрани цигарите и Туркменистан да биде прва непушачка држава во светот.

XS
SM
MD
LG