Достапни линкови

Контакт

Контактирајте ја Радио Слободна Европа

Сакаме да го слушнеме вашето мислење. Еве како можете да не контактирате.

- Пријавете грешка, споделете информации

- Меѓународна пошта

Radio Free Europe/Radio Liberty

Vinohradska 159A
100 00 Praha 10
Češka Republika

- Интервјуирајте наши новинари или побарајте коментар

Медиумските прашања испраќајте ги на: slobodnaevropamk@rferl.org

Ние сме единствен извор на информации за многу актуелни локации, вклучувајќи ги Авганистан, Иран, Русија и други држави и региони. Некои од нашите новинари и стручњаци се достапни за медиумски интервјуа или давање пошироки информации за контекстот на низа теми и прашања. Нивните контакти можете да ги најдете на овој ЛИНК (страницата е на англиски јазик)

- Пренесете ги нашите содржини

Прашањата за пренесување и користење на текстови и други содржини на Радио Слободна Европа испраќајте ги на permissions@rferl.org. Повеќе информации за одредбите и условите ќе најдете на овој ЛИНК (страницата е на англиски јазик)

- Работете со нас

Сите огласи за работа можете да ги видите ТУКА (страницата е на англиски јазик)

За повеќе информации за новинарските стипендии, посетете ги страниците за стипендии Вацлав Хавел и Јиржи Динстбир, како и регионалната стипендија на Балкан сервис.

- Заштита на податоците

Радио Слободна Европа има сериозен пристап кон правото на приватност. Бидејќи нашето седиште е во Прага, Чешка Република, каде што ги собираме и обработуваме повеќето од личните податоци, обврзани сме со строги закони за приватност на податоците во Европската Унија. Повеќе информации можете да прочитате ТУКА.

XS
SM
MD
LG