Достапни линкови

Фотогалерија - Отворен ден на АРМ со граѓаните

По повод одбележувањето на Денот на Армијата на Република Македонија - 18 Август, денеска на воениот стадион во Градскиот парк во Скопје од 10 до 14 часот беше поставена изложба на борбени средства, техника и опрема на АРМ, која ја посетија неколку илјади граѓани.

Како дел од програмата беа прикажани и борбените вештини на припадниците од баталјонот за специјални намени „Волци“, точката „Егзирцир“ на баталјонот за почести, прелетот на хеликоптерот Ми-8/18, приказот на обученост на службените кучиња на АРМ и изведбите од воениот оркестар.

XS
SM
MD
LG