Достапни линкови

Загадениот воздух и политичкиот блеф, Путин независен кандидат, Хамас и пука и слави, Украинските секс-работнички на нозе...

Настаните на денот низ фотографии - 14 декември 2017
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Добар дел од таканаречената иницијатива на граѓаните за загадувањето е евтин политички блеф на ситно популистичката политика којашто ја креираше ВМРО-ДПМНЕ во изминатиот период, изјави градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, коментирајќи дека е политички мотивирана иницијативата на социјалните мрежи на родители кои најавија дека нема да ги пуштат децата во училиште во знак на револт од загадувањето во Скопје. Шилегов, заедно со заменик-мнистерот за екологија Јани Макрадули, учествуваше на панел дискусијата за политиките против загадувањето на воздухот во организација на УСАИД и Министерството за животна средина во Скопје.
1

МАКЕДОНИЈА - Добар дел од таканаречената иницијатива на граѓаните за загадувањето е евтин политички блеф на ситно популистичката политика којашто ја креираше ВМРО-ДПМНЕ во изминатиот период, изјави градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, коментирајќи дека е политички мотивирана иницијативата на социјалните мрежи на родители кои најавија дека нема да ги пуштат децата во училиште во знак на револт од загадувањето во Скопје. Шилегов, заедно со заменик-мнистерот за екологија Јани Макрадули, учествуваше на панел дискусијата за политиките против загадувањето на воздухот во организација на УСАИД и Министерството за животна средина во Скопје.

МАКЕДОНИЈА - Граѓаните на бесплатната телефонска линија 193 деноноќно може да пријавуваат огнови кои што горат на отворено и придонесуваат за загадување на воздухот. Оваа активност, што ја промовираше скопскиот градоначалник Петре Шилегов, е дел од краткорочните мерки на Градот Скопје за справување со загадувањето.
2

МАКЕДОНИЈА - Граѓаните на бесплатната телефонска линија 193 деноноќно може да пријавуваат огнови кои што горат на отворено и придонесуваат за загадување на воздухот. Оваа активност, што ја промовираше скопскиот градоначалник Петре Шилегов, е дел од краткорочните мерки на Градот Скопје за справување со загадувањето.

РУСИЈА - Претседателот на Русија, Владимир Путин, најави дека на претседателските избори во март 2018 година ќе се појави како независен кандидат. Изјавата беше дадена во рамки на традиционалната годишна прес-конференција на која претседателот пред 1600 новинари одговори на вкупно 65 прашања за 3 часа и 42 минути.
3

РУСИЈА - Претседателот на Русија, Владимир Путин, најави дека на претседателските избори во март 2018 година ќе се појави како независен кандидат. Изјавата беше дадена во рамки на традиционалната годишна прес-конференција на која претседателот пред 1600 новинари одговори на вкупно 65 прашања за 3 часа и 42 минути.

РУСИЈА - Руската телевизиска ѕвезда и активистка за човекови права Ксенија Собчак разговара со новинарите пред почетокот на годишната конференција за медиуми на рускиот претседател Владимир Путин. Собчак, која најави дека ќе се кандидира за претседателка на Русија на претстојните избори, дојде на прес-конференцијата и, како што коментираа некои од светските агенции, му зема дел од славата на рускиот претседател. Собчак е остар критичар на Путин и ќерка на неговиот ментор, Анатоли Собчак, кој сега е во немилост на својот ученик.
4

РУСИЈА - Руската телевизиска ѕвезда и активистка за човекови права Ксенија Собчак разговара со новинарите пред почетокот на годишната конференција за медиуми на рускиот претседател Владимир Путин. Собчак, која најави дека ќе се кандидира за претседателка на Русија на претстојните избори, дојде на прес-конференцијата и, како што коментираа некои од светските агенции, му зема дел од славата на рускиот претседател. Собчак е остар критичар на Путин и ќерка на неговиот ментор, Анатоли Собчак, кој сега е во немилост на својот ученик.

Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG