Достапни линкови

Пожар на Градежен, Македонија и Грција да учат од Франција и Германија, Путин ќе го чека Трамп во Виетнам...

Настаните на денот низ фотографии - 9 ноември 2017
Покажи повеќе

МАКЕДОНИЈА - Пожарникари го гасат големиот пожар што избувна на Градежниот факултет во Скопје. Во пожарот нема повредени. Причинета е голема материјална штета, односно се уништени покривот и три кабинети, а делумно се оштетени два кабинета на факултетот.
1

МАКЕДОНИЈА - Пожарникари го гасат големиот пожар што избувна на Градежниот факултет во Скопје. Во пожарот нема повредени. Причинета е голема материјална штета, односно се уништени покривот и три кабинети, а делумно се оштетени два кабинета на факултетот.

МАКЕДОНИЈА - Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговиот црногорски колега Срѓан Дармановиќ на прес-конференција во Скопје. Димитров изјави дека Македонија треба да го фати возот на Црна Гора на патот кон ЕУ и НАТО. Тој на новинарско прашање за најновите состојби во врска со спорот со Грција за името одговори дека „Македонија е подготвена да разгледа предлог за формирање комитет за ревизија на учебниците по историја, доколку е на паритетна основа и дека кога две држави решиле да се зближат и да ги надминат разликите, корисно е да се учи од примерите на држави како Франција и Германија и Полска и Германија“.
2

МАКЕДОНИЈА - Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров и неговиот црногорски колега Срѓан Дармановиќ на прес-конференција во Скопје. Димитров изјави дека Македонија треба да го фати возот на Црна Гора на патот кон ЕУ и НАТО. Тој на новинарско прашање за најновите состојби во врска со спорот со Грција за името одговори дека „Македонија е подготвена да разгледа предлог за формирање комитет за ревизија на учебниците по историја, доколку е на паритетна основа и дека кога две држави решиле да се зближат и да ги надминат разликите, корисно е да се учи од примерите на држави како Франција и Германија и Полска и Германија“.

МАКЕДОНИЈА - Началниците на Генерелштабовите на војските на Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Црна Гора и претставникот на Европската комадна на САД (ЕУКОМ) потпишаа меморандум за продлабочување на воената соработка меѓу потписниците на Јадранската повелба. На конференцијата се расправаше и за проширување на соработката меѓу државите од А-5 за целосна НАТО интеграција и придонес за безбедноста на Алијансата.
3

МАКЕДОНИЈА - Началниците на Генерелштабовите на војските на Албанија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Црна Гора и претставникот на Европската комадна на САД (ЕУКОМ) потпишаа меморандум за продлабочување на воената соработка меѓу потписниците на Јадранската повелба. На конференцијата се расправаше и за проширување на соработката меѓу државите од А-5 за целосна НАТО интеграција и придонес за безбедноста на Алијансата.

МАКЕДОНИЈА - Околу 850 работници од Фени протестираа со блокада на патот Градско - Прилеп со барање неколкуте банки доверители да се повлечат и Фени да не оди во Стечај.
4

МАКЕДОНИЈА - Околу 850 работници од Фени протестираа со блокада на патот Градско - Прилеп со барање неколкуте банки доверители да се повлечат и Фени да не оди во Стечај.

Вчитај повеќе

XS
SM
MD
LG