Достапни линкови

Првомајски протести во Скопје


Во Скопје се одржаа два паралелни првомајски собира. Едниот на ССМ, на кој се зборуваше за "успесите" на синдикатот. Другиот, со учество на неколку здруженија, на кој се зборуваше за тешката економска состојба, невработеноста и работничките права.

XS
SM
MD
LG