Достапни линкови

Линии на поделба: Новите гранични огради на Европа

Во услови на зголемени политички тензии, застрашувачките гранични огради сега стануваат норма низ Европа. На 2 ноември, полскиот министер за одбрана објави дека 210-километарската граница на неговата земја со руската ексклава Калининград ќе биде затворена со нова гранична ограда на континентот.


Вчитај повеќе

Категории

XS
SM
MD
LG