Достапни линкови

Европарламентот ѝ одобри на Турција пола милијарда евра за школување на децата бегалци од Сирија


Европскиот парламент денеска ѝ одобри на Турција 500 милиони евра за потребите на сириските деца-бегалци во Турција, објави АП.

Средстават се наменети за плати на околу 5.000 наставници ангажирани за школување на околу 300.000 деца бегалци од Сирија во Турција.

Овие пари се дел од трите милијарди евра европска помош за бегалците во Турција, пари кои се уште не биле одобрени од страна на Европскиот парламент.

XS
SM
MD
LG