Достапни линкови

Концерт на Дубиоза колектив како поддршка на студентите на УКИМ


Неколку илјади студенти го следат концертот на босанско-херцеговскиот бенд Дубиоза колектив на платото пред Универзитетот Свети Кирил и Методиј во Скопје. Членовите на бендот на почетокот од концертот рекоа дека се во Скопје за да ги поддржат Студентскиот пленум и автономната студентска зона, потсетувајќи дека и во Сараево во минатата година студентите имале протести. Групата Дубиоза колектив во настапот пред студентите е придружувана од македонскиот трубач Џамбо Агушев.

XS
SM
MD
LG