Достапни линкови

Медведев бара инвестиции во земјоделството


Рускиот премиер Дмитри Медведев.

Рускиот премиер Дмитри Медведев ги повика регионите кои се бават со земјоделство да ја зголемат нивната производствена моќност. Според него, потреби се инвестиции во земјоделството и сточарството со цел земјата да не биде зависна од увозот. Медведев најави дека новата програма за храна која ќе биде изготвена ќе донесе промени во развојот на земјоделскиот сектор. Тој додаде дека наскоро ќе се одржи средба со членовите на најразвиените земјоделски региони.

XS
SM
MD
LG