Достапни линкови

ОН: Мигрантите треба да ги уживаат сите човекови права


"Мигрантите се човечки суштества со човековите права" Ова е пораката на ОН по повод меѓународниот ден на мигрантите.

Во соопштението на Високиот комесар за човекови права се предупредува дека не треба да се дозволува страдањето злоупотребаата, експлоатацијата и насилството, ниту пак, на нив да се гледа единствено низ призмата на можност за економски развој.

соопштението се вели дека мигрантите имаат право на истите човекови права како сите граѓани, без оглед на нивниот административен статус или ситуација.
XS
SM
MD
LG