Достапни линкови

Најавена универзална вакцина против грип


Тим истражувачи од Империјалниот Колеџ во Лондон соопшти дека се блиску до создавање вакцина протв сите форми на грип.
Тие како основа ја користеле пандемијата на свинскиот грип од 2009.
На научниците во Лондон ќе им требаат 5 години за да ја направат универзалната вакција.
Од грип годишно умираат меѓу 250 до 500 илјади луѓе.
XS
SM
MD
LG