Достапни линкови

Невработеноста на младите во фокусот на Бледскиот форумПремиерката на Словенија Аленка Братушек го отвори денеска тридневниот Бледски стратешки форум,посветен на иднината на Европската Унија и на светот,а годинешното заседание почна со разговори за положбата на младите. Соочувањето со неварботеноста на младите луѓе е еден од главните приоритети на владата на Словенија, изјави Братушек.Меѓу учесниците на форумот се и претседателите на Словенија и на Австрија Борут Пахор и Хајнц Фишер и премиерот на Италија Енрико Лета.
XS
SM
MD
LG