Достапни линкови

Два закони за регулирање на медиумите испратени до собранието


Медиумите и аудиовизуелните и медиумските услуги ќе бидат регулирани во два посебни законa усогласени со препораките на ОБСЕ, Советот на Европа и ЗНМ, обелодени министерот за информатичко општество и администрација Иво Ивановски. Предлог законите за медиуми и за аудиовизуелни и медиумски услуги се усвоени на владина седница и пратени до Собранието на Република Македонија во редовна постапка. Законот за медиуми, според Ивановски, ќе се однесува на сите медуми што претставуваат средство за јавно информирање, односно било каков вид комуникација како весници, магазини, програми на радиото и телевизијата, електронски публикации, телетекст и други средства за дневно или периодично објавување.
XS
SM
MD
LG