Достапни линкови

Посебен мобилен оператор за македонските Албанци


На македонскиот телекомуникациски пазар од следниот месец треба да почне со работа нов мобилен оператор „Албафон“. Ќе работи како виртуелен мобилен оператор, ќе ја користи мрежата и антените на ОНЕ. Префиксот за повикување ќе биде 073. Адриан Хоџа, извршен директор и претседател на Бордот на директори на „Албафон“, денеска на прес-конференција најави дека нивна таргет група, како четврт мобилен оператор, ќе бидат граѓаните во Македонија со албанско етничко потекло. „
XS
SM
MD
LG