Достапни линкови

Советот за безбедност на Обединетите нации утре во Њујорк ќе го разгледа редовниот тримесечен извештај на генералниот секретар Бан Ки Мун за ситуацијата на Косово. Во извештајот се поздравува спогодбата меѓу Белград и Приштина за нормализација на односите, постигната на 19 април во Брисел. „Тоа е историски успех со кој шансите за надминување на наследството од конфилктот и за помирување и стабилност се поголеми од кога и да е досега“, оценува Бан ки Мун.
XS
SM
MD
LG