Достапни линкови

Ламбринидис ќе го покрене прашањето за човекови права во Русија


Новиот специјален претставник на ЕУ за човекови права Ставрос Ламбринидис
Новиот специјален претставник на ЕУ за човекови права Ставрос Ламбринидис вети дека на состаноците со претставници на Русија и Казахстан ќе ги покрене прашањата за човековите права. Тој пред членовите на Европскиот Парламент изјави дека по 4 месеци откако е назначен на функцијата веќе стапил во контакт со колегите од Москва и Астана. Тој истакна дека ЕУ е загрижена околу новиот руски закон со кој им се отежнува живото на невладините организации кои доколку примаат донации од странство ќе треба да се регистрираат како странски агенти.
XS
SM
MD
LG