Достапни линкови

Советот за безбедност на ОН за ситуацијата во Косово


Советот за безбедност на ОН денеска ќе го разгледа најновиот извештај за ситуацијата во Косово. Во својот редовен тримесечен извештај, Генералниот секретар Бан Ки Мун ги повикува Белград и Приштина да го продолжат дијалогот со посредство на Европа и да ги применат досега постигнатите договори.
Во извештајот за периодот од јули до октомври 2012 година, тој оценува дека имало позитивен развој во напорите во врска со примената на постигнатите спогодби во дијалогот со посредство на ЕУ.
XS
SM
MD
LG