Достапни линкови

Туркменистан - амнестија за илјада затвореници


Turkmen President Gurbanguli Berdymukhamedov
Претседателот на Туркменистан денеска, по повод националниот празник за усовојување на Уставот, нареди ослободување на илјада затвореници.
Државните медиуми јавија дека тие искрено жалат за нивните дела.
Ова е втора амнестија во централно азиската држава во која авториратно владее Претседателот Гурбангули Бердимукамедов.
XS
SM
MD
LG