Достапни линкови

Камерон го поддржува членството на Македонија во НАТО и ЕУ


Британскиот премиер Дејви Камерон
Британскиот премиер Дејви Камерон изјави денеска дека го поддржува членството на Македонија во ЕУ и НАТО. Според него, земјата остварила голем напредок во реформите. Камерон очекува од Грција да погледне од другата страна и ако сакаат да ги користат сите привилегии и подршка од ЕУ и НАТО треба да дозволат и Македонија да ги користи.
Тој изрази надеж дека ќе се најде решение за името кое ќе биде достоинствено за Македонија.
XS
SM
MD
LG