Достапни линкови

Нигерија го призна Косово


Нигерија ја призна независноста на Косово, со тоа што бројот на земји кои ја признаа независноста изнесува 82 . Заменик премиерот на косовската влада Беџет Пацоли, кој е во посета на африканскиот континент изјави дека „признавањето е од посебна важност и поради фактот што оваа држава има големо вијание во овој дел од светот“. Пред неполна недела Косово го призна африканската држава Габон.
XS
SM
MD
LG