Достапни линкови

Специјален тим ќе врши посети на установи во кои има затвореници


Народен правовбранител Иџет Мемети
Тим од тројца луѓе формиран од Народниот правобранител ќе врши ненајавени посети во сите установи каде луѓето можат да бидат лишени од слобода. На тимот во секое врем треба да му биде дозволено да испита како се постапува со луѓето лишени од слобода, да имаат пристап до сите документи и информации и без присуство на службенни луѓе да разговараат со луѓето лишени од слобода.
XS
SM
MD
LG