Достапни линкови

Мобилните може да влијаат на добивање канцер


Мобилните телефони може да влијаат на добивање рак, укажуваат повеќе десетици студии на експерти од Меѓународната агенција за истражување на канцерот, која е дел од Светската здравствена организација. Во заедничкото соопштение од неделниот панел во Лион, на кој учествуваа експерти на таа организација, се наведува дека постои врска меѓу добивањето канцер и електромагнетното зрачење на мобилните телефони, микро- печките и на радарите. Соопштението од собирот ќе биде упатено до Светската здравствена организација и до здравствените агенции на ниво на држави, кои врз основа на тоа ќе издадат препораки за користење на мобилните телефони.
XS
SM
MD
LG