Достапни линкови

Индија и Пакистан го обновија дијалогот


Терористички напад на еден хотел во Мумбај во 2008 година
Индија и Пакистан се договорија да го продолжат дијалогот, по две години откако преговорите беа замрзнати од Индија, поради терористичките напади во 2008 година во Мумбај. Според соопштението на двете влади разговорите ќе бидат фокусирани на контратероризам, хуманитарни прашања, како и воспоставување на мир и безбедност во спорниот регион Кашмир.
XS
SM
MD
LG