Достапни линкови

Авганистанците имаат проблеми со менталното здравје


Министерот за здравство на Авганистан изјави дека повеќе од 60 отсто од Авганистанците имаат проблеми со менталното здравје, поради годините поминати во војна и сиромаштија. Тој рече дека жените и децата се особено изложени на ризик. Проблем во земјата се и условите за лекување на менталните болести – има само 200 болнички кревети и двајца психијатри во целата земја.
XS
SM
MD
LG