Достапни линкови

На повидок примирје меѓу пратениците


Пратеничките групи денеска најавија оптимистички ставови за формирањето на анкетната комисија за инцидентот и Деловникот за работата на Собранието. Ови е две прашања ќе бидат тема на Утрешната средба на претседателто Трајко Вељановски со кординаторите на групите. И ВМРО и СДСМ сакаат расчистување на инцидентот од 1 јули. И од СДСМ и од ВМРО-ДПМНЕ негираат дека ваквите оптимистички најави се прават под притисок на меѓународната заедница, туку велат дека имаат политчка волја за расчистување
на работите. A ВМРО-ДПМНЕ до Парламентот достави предлог-декларација за унапредување на нивото на политичкиот дијалог
XS
SM
MD
LG