Достапни линкови

БиХ бара помош од ЕУ за нејзината евроинтеграција


Министерот за надворешни работи на Босна и Херцеговина, Свен Алкалај денеска во Словенија уапти апел до Европската унија да изнајде начин и да и помогне на земјата на нејзиниот пат кон Европската Унија. Тој изјавил дека БиХ досега не поднеле официјална кандидатура затоа што двете административни единици не можеле да се договорат за статутот и за распределбата на државната сопственост, на што инсистира Европската комисија. Министерот посочил дека тие не можат да се договорат како понатаму и затоа бараат Европската Комисија да им помогне да дојдат до решение.
XS
SM
MD
LG