Достапни линкови

Излевањето на нафта во Мексиканскиот залив поголемо од очекувањата


Американските научници соопштија дека околу 40 илјади барели нафта дневно се излеваат по експлозијата на 20 април на нафтената платформа на Бритиш Петролеум во Мексиканскиот залив. Проценките се значително повисоки од оние во минатиот месец, кога се предвидуваше дека од 12 илјади до 19 илјади барели на нафта секојдневно се излеваат по експлозијата.
XS
SM
MD
LG