Достапни линкови

Црна Гора поблиску до ЕУ


Црна Гора од денска има статус на придружен член на Европската Унија, бидејки стапи во сила спогодбата за стабилизација и асоцијација. Министерката за европски интеграции на Црна Гора, Гордана Ѓуровиќ оцени дека сега ќе биде забрзан процесот за интеграција на земјата во Европската Унија.
XS
SM
MD
LG