Достапни линкови

Четири земји со нелатинични интернет адреси


Египет, Русија, Саудиска Арабија и Обединетите Арапски Емирати се првите земји кои добија одобрување од Интернет корпорацијата за имиња и броеви за веб адреси напишани целосно на нивниот мајчин јазик. До сега, интернет суфиксот, како на пример ,,ком“ мораше да биде на латиница, иако другиот дел можеше да биде напишан и со други знаци. Од средината на оваа година интернет адреса може да се појави на кирилица или на арапски јазик.
XS
SM
MD
LG