Достапни линкови

Нова Демократија бара 2-ца Албанци во Советот за безбедност


Нова Демократија денеска од претседателот на државата Ѓорѓе Иванов, побара, во составот на Советот за безбедност, да има најмалку двајца членови Албанци. Доколку не се случи тоа, тие ќе покренат иницијатива пред уставниот суд за верификација на донесената одлука. Претседателот на државата, при предлагањето на членовите на овој совет, предложи само еден Албанец за член на овој совет.


XS
SM
MD
LG