Достапни линкови

Гордон Браун: Мисијата во Авганистан е од животно значење


Британскиот премиер Гордон Браун ја брани, како што вели, мисијата од животно значење во Авганистан, откако бројката на загинати британски војници се искачи на 200. Браун рече дека Британија мора да остане посветена на војната, за да го направи светот безбеден од тероризам.
Генералниот секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, пак, рече дека војниците ги дале животите за цел која е од огромно значење за меѓународната безбедност.
Овие коментари доаѓаат откако се обнови дебатата за тоа дали Велика Британија треба да се бори со Талибанците.
XS
SM
MD
LG