Достапни линкови

Берлин: Германската влада ги гарантира сите приватни банкарски депозити


Германската влада објави дека ке ги гарантира сите приватни банкарски депозити во зенјата во обид да ја спречи глобалната финанска криза. Претходно германското министертво за финансии го објави 50 милијарди евра вредниот пакет за спасување на германската банка Хипо недвижнини за кои дел од парите ке ги обезбеди владата а другите приватни кредитори. Во мегувреме белгиската влада соопшти дека францускиот банкарски гигант БНП Парибас ке преземе мнозиство од акциите од финанскита групација Фортис.
XS
SM
MD
LG