Достапни линкови

Скопје: Отворен ден во Дирекцијата за заштита на личните податоци


Дирекцијата за заштита на личните податоци денеска од десет до 14 часот организира отворен ден за сите граѓани кои сакаат непосредно да се запознаат со нејзината работа и принципите во остварувањето на контролата на приватноста. Со тоа, Дирекцијата ќе се вклучи во одбележувањето на Европскиот ден на заштита на личните податоци и ќе ја презентира брошурата Ти одлучуваш. Целта е да се развие свеста и граѓаните да знаат кои се нивните права во оваа сфера и да реагираат ако тие се прекршени.
XS
SM
MD
LG