Достапни линкови

Охрид: Свеченост по повод испраќање на пешадиски вод во мисијата „Слобода за Ирак“


Во касарната „Михаило Апостолски“ во Охрид денеска ќе се одржи свеченост по повод испраќањето на механизираниот пешадиски вод на македонската армија во мисијата „Слобода за Ирак“. Водот е составен од триесет и шест професионални војници и старешини чија основна задача ќе биде да го обезбедуваат кампот на коалициските сили во Таџи.
Армијата на Македонија во оваа мисија учествува уште од две илјади и третата година.
XS
SM
MD
LG