Достапни линкови

Софија: Социјалистите со најмногу пратеници во европскиот парламент


Бугарската владеачка Социјалистичка партија освои најмногу гласови на изборите за пратеници на таа земја во Европскиот парламент, добивајки ја довербата на 23,9 отсто од гласовите. Граѓаните во Бугарија која зедно со Романија стана членка на Европската Унија, избираа за првпат пратеници во Европскиот параламент, на кои мандатот ке им трае до 2009 та.
XS
SM
MD
LG