Достапни линкови

Брисел: Муслиманите во Европа се соочуваат со пораст на исламофобијата


Најновиот извештај на ЕУ показува дека муслиманите ширум Европа се соочуваат со порастот на исламофобијата, која се двизи помегу дискриминација на работното места домакинствата, па се до насилни напади во најекстремните случаи.Студијата изработена од Европскиот центар за мониторинг на расизмот и ксенофобијата, апелира до европските власрти да ги зајакнат интегративните процеи и политики. Во извештајот истотака се наведува дека 15 милиони муслинмани во Европа мора да преземат поголема одговорност за интеграцијата.
XS
SM
MD
LG