Достапни линкови

Њујорк: Извештај за случувањата во Андиџон на Хјуман Рајтс Воч


Хјуман Рајтс Воч соопшти дека властите во Узбекистан не сториле ништо за расветлување на убиствата за време на воената интервенција против демонстрантите во градот Андиџон пред една година. Оваа организација смета дека меѓународната заедница треба да исврши притисок врз Узбекистан за казнување на одговорните.
XS
SM
MD
LG