Достапни линкови

Париз: Меѓународна конференција за сиромашните земји во светот


Денеска во Париз се одржува меѓународна конференција посветена на помошта на сиромашните земји во светот. На средбата се расправа за тоа колку е остварена програмата на Обединетите Нации во оваа сфера усвоена пред пет години. Според наводите, најсиромашните земји досега добиле само една петина од помошта предвидена со оваа програма.
XS
SM
MD
LG