Достапни линкови

Брисел: Втор ден од самитот на лидерите на ЕУ


Лидерите на Европската Унија се очекува на денешниот, втор ден од самитот во Брисел, да расправаат за ситуацијата на Косово, во Авганистан и на Блискиот Исток. Се очекува да биде усвоена изјава со која се бара од албанските лидери на Косово да превземат мерки со кои ќе се спречи повторување на анти-српските насилства. Вчера на самитот е договорено до 17-јуни да завршат преговорите за Уставот на Европската Унија.
XS
SM
MD
LG