Достапни линкови

Багдад: Посета на Колин Пауел


Американскиот државен секретар Колин Пауел денеска отпатува во Багдад на средби со официјалните претсници на колациајта и со ирачките политички претсвници.Целта на неговата посета е да добие изворни информации за тоа колкав прогрес е постигнат во реконструкциајта на Ирак од страна на мегунароната зедница и од ирачкиот народ. Посетата на Паулел на Ирак следи по разговорите што вчера петмината министрите за надворешни работи на Советот за безбеднсот на Обединетите нации ги одржаа во женева на кои тие не постигнаа консензус за американската нацрт резолуција за Ирак со која се бара испраќање на поголем број меѓународни трупи и помош во Ирак.
XS
SM
MD
LG