Достапни линкови

Љубљана: Протестна нота до Хрватска


Официјална Љубљана упати протестна нота до Загреб поради апсењето на еден нејзин државјанин на словенечко-хрватаската граница. Во нотата се протестира поради тоа што хрватските власти не ја информирале словенечката амбасада за настанот, што е вообичаена дипломатска пракса.
XS
SM
MD
LG