Достапни линкови

Ја победиле леукемијата и им помагаат на тие што сега се борат со неа


Ја победиле леукемијата и им помагаат на тие што сега се борат со неа
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:39 0:00

Младите волонтери на „Сано“, кои ја имаат победено леукемијата, се враќаат во Детската клиника за да им помогнат на родителите и децата кои боледуваат од оваа болест. Волонтерите Теодора Трајковска, Андријана Серафимовска, Бојан Христовски, Тео Тасев и Филип Димишковски се добитници на наградата „13 ноември“ за нивната хумана активност. Тие, преку нивната организација, отворија Родителска куќа кај Детската клиника, каде престојуваат родителите и децата на лекување кои не се од Скопје. Покрај бесплатниот престој тие помагаат и со психолошка поддршка. Што имаат да порачаат тие?

Младите волонтери на „Сано“, кои ја имаат победено леукемијата, сега им помагаат на децата со леукемија сместени во Детската клиника во Скопје и на нивните родители. Волонтерите Теодора Трајковска, Андријана Серафимовска, Бојан Христовски, Тео Тасев и Филип Димишковски се добитници на наградата „13 ноември“ за оваа нивна хумана активност. Што имаат да порачаат тие?

Категории

XS
SM
MD
LG