Достапни линкови

На Табановце зголемена фрекфенцијата на патници


.

Над 50.000 патници на ден викендов минуваат преку граничниот премин Табановце, а најголем дел транзитираат за соседните земји. Во оваа бројка се вклучени и туристите кои се враќаат кон земјите од Западна Европа.

- На излез денеска патниците се задржуваат петнаесетина минути, колку што е неопходно да се извршат формалните процедури, изјави раководителот на смена на ГП Табановце Драган Трајковски

Овој викенд во споредба со претходните на премиенот има зголемена фрекфенција особено на излез од државата.

. Наредниот викенд сметаме дека бројката ќе биде преполовена, вели Трајковски.

XS
SM
MD
LG