Достапни линкови

Полиција против протест на новинари

Во тензична атмосфера помина протестот на новинарите за поддршка на новинарот Томислав Кежаровски. Новинарите се обидоа да го поминат полицискиот кордон, откако не им беше дозволено да протестираат пред Музејот на македонската борба за државност и самостојност, односно Музејот на ВМРО во Скопје, по што дојде до туркање со полицијата. Протестот го обезбедуваа речиси ист број на полицајци колку што имаше и демонстранти.

Категории

XS
SM
MD
LG