Достапни линкови

Живот со четврт леб и лажица грав


Во Македонија има 29 Народни кујни, а од социјална помош живеат околу 60.000 луѓе. Најзагрозените семејства во Шутка секојдневно ја посетуваат народната кујна во општината. Тие се жалат дека храната која ја добиваат не им е доволна, работа нема, а социјалната помош минимална.

XS
SM
MD
LG