Достапни линкови

Пападимос-Грција ќе ги потпише писмените обврски што ги бара ЕУ


Новиот грчки премиер, Лукас Пападимос
Новиот грчки премиер, Лукас Пападимос изјави дека политичките лидери во земјата ќе ги потпишат писмените обврски за исполнување на мерките за штедење, кои ги бара Европската унија со цел да ги одблокира средствата неопходни на Грција за избегнување на банкрот.
За разлика од Нова Демократија која соопшти дека одбива да потпише било какви гаранции, а синдикатите во приватниот и јавниот секотор во земјата најавија 24-часовен штрајк на 1 декември.
XS
SM
MD
LG