Достапни линкови

Италија ги застраши глобалните пазари


Акциите на светските берзи паѓаат поради стравот дека Италија би можела да биде следната земја во еврозоната на која ќе и биде потребна финансиска помош.
Каматите на нејзините десет годишните владини обврзници порасна над 7 насто.
Грција, Португалија и Ирскаисто така се готват да бараат помош и се смета дека европските лидери можеби нема да имаат доволно ресурси за да и помогнат на Италија трета по големина економија во Европа.
XS
SM
MD
LG