Достапни линкови

Басеску-никој не е против влезот на Романија во Шенген зоната


Романскиот претседател Трајан Басеску изјави дека Франција, Германија и Холандија не биле против нивното барање за влез во Шенген зоната, кое беше ставено на разгледување во Европскиот парламент. Францускиот секретар за европски прашања претходно изјави дека неговата земја од унијата ќе бара да се одложи гласањето за пристап на Бугарија и Романија во слободната зона до наредното лето.
XS
SM
MD
LG