Достапни линкови

Азербеџан ќе ги амнестира опозициските новинари


Претседателот на Азаербеџан, Илхам Илиев соопшти денеска дека ќе ги амнестира опозициските новинари, кои беа затворени поради нивните критички текстови. Мусфик Хусеинов е еден од 99 луѓе кои ќе ги амнестира претседателот и кој беше осуден минатата година на 6 години затвор, под обвинение дека примал мито. Хуеинов според роднините е болен од туберколоза и се загрижени за неговото здравје во затворот. До Азербеџан беа упатени критики од Европскиот Парламент за нивниот однос спрема опозициско ориентираните новинари.
XS
SM
MD
LG